Tweedaagse training koppels

Heb je zin om je relatie naar een dieper level te brengen? Meer hartscontact, meer vertrouwen, meer plezier en meer samen?

Kom naar onze Tweedaagse Trainingen

Tweedaagse voor koppels, inzoomend op individuele vragen. We helpen je inzicht te krijgen over hoe verbinding en stagnaties werken. Met eenvoudige oefeningen trainen we je brein nieuwe vaardigheden om tot verbinding te komen. De tweedaagse is geschikt voor koppels die dit herkennen. Jullie hebben het idee en gevoel dat:

Er steeds communicatie storingen zijn

Jullie steeds vastlopen bij een beladen onderwerp

De ander weinig echt naar jou luistert

Dat de ander niet echt blij is met jou

Je niet gezien wordt

Je niet (makkelijk) begrepen wordt

Er geen tijd is om samen leuke dingen te doen

Je er alleen toe doet als je aardig bent

Een sleur is ontstaan in jullie relatie

Er weinig verbinding is

Het niet makkelijk is om intiem te zijn

Er weinig samen te genieten valt

De koppel-training is bedoeld voor stellen die bij elkaar horen.
De oefeningen doe je samen en soms met een ander koppel.

Vreugdeberg Academy verzorgt een training om samen met andere koppels je relatie in een positieve richting te brengen. Meer vreugde, meer diepgang, meer verbondenheid, hart contact en intimiteit.

In deze training sluiten we specifiek aan bij jullie als stel. Je doet deze training samen met drie andere koppels. We leggen je een aantal basisprincipes uit waarna we met jullie in relatiegesprek gaan waarbij de andere stellen meeleven en meekijken. Onze ervaring is dat dit enorm veel steun oplevert en je veel van elkaar leert: je bent dus niet de enige die ergens mee zit.

In de loop van de gesprekken brengen we elementen in van onze Gouden Sleutels die je op weg helpen om verder te komen. Wij zien dat de koppels deze dagen als zeer veilig ervaren. Het contact met en de voorbeelden van anderen maakt dat je eigen valkuilen als normaler worden ervaren en veel meer kunnen worden gezien als: “we gaan deze nieuwe dingen leren, dat gaat ons lukken”.

 

Op deze trainingsdagen van Vreugdeberg Academy leer je:
– de werking van je brein (aan de hand van een eenvoudig model)
– hoe verbinding en connectie werkt
– hoe je relatie “doet” door voorbeelden van trainers (uit het leven gegrepen).
– door de verhalen en ervaringen van andere koppels
– door praktisch te oefenen en te ervaren hoe het werkt
– te groeien in volwassenheid
– soepel(er) omgaan met (je) kinderen (als je die hebt).

Met als gevolg:
– meer vreugde
– rust in je relaties
– je voelt je begrepen
– meer woorden om jezelf uit te leggen
– diepere intimiteit
– grotere voldoening
– positieve energie

Kortom: je ontdekt hoe je door kleine veranderingen grote verschillen maakt in relaties en communicatie. Je leert door de kunst af te kijken, mee te doen met eenvoudige oefeningen en plezier te hebben met andere stellen die ook deelnemen! En natuurlijk door de tientallen voorbeelden uit de dagelijkse praktijk in combinatie met theorieën die hun (wetenschappelijke) effect hebben bewezen.

Wat maakt Vreugdeberg Academy effectief?

Onze hersenen zijn bedoeld om verbinding te maken met de belangrijke mensen om ons heen. Om dit te doen moeten we een aantal Relationele Vaardigheden beheersen. Als we geluk hebben leren we dit tijdens onze opvoeding!

Zo niet, dan zul je er veel moeite mee hebben om verbinding te maken en kan het gevolg zijn dat je te weinig vreugde en plezier kent! 

 

“Vreugde is: ik ben blij om bij jou te zijn”

Jim Wilder

Onze Gouden Sleutels beschrijven een aantal vaardigden die je nodig hebt om emotioneel te groeien en bloeien! In onze trainingen gaan we je die vaardigheden (alsnog) leren. Gelukkig kun je dit ook leren als je opvoeding al voorbij is!

Vreugdeberg Academy is gebaseerd op de wetenschap hoe ons brein deze vaardigheden leert en toepast.

Klik hier om meer te lezen..

Veelgestelde vragen

1. Kan ik overnachten op jullie locatie?

Ja dat kan. De kosten daarvoor zijn 50 euro per nacht. We hebben beperkte slaapgelegenheid. Bij aanmelding kun je dit aangeven.

2. Worden de kosten vergoed door de zorgverzekering?

Nee, zorgverzekeringen vergoeden geen activiteiten die onder persoonlijke ontwikkeling vallen.

3. Mag je je bij de Eendaagse training Individueel ook samen inschrijven, bijvoorbeeld met een vriend, vriendin of familielid?

Jazeker, dat we moedigen zelfs aan! Door dit samen te doen zul je merken dat het positieve effect wordt versterkt!

4. Hoe groot zijn de groepen?

De groepsgrootte is meestal rond de 10 personen. Bij de snuffelmiddag is dat maximaal 20.

Kom in contact met ons

Wil je je aanmelden of heb je vragen?
Vul je gegevens in en we nemen contact met je op!

Stevensweg 83, 3319 AJ Dordrecht

Hoe werkt het?

Inleiding

Om verbinding te voelen zijn drie ingrediënten van onmisbaar belang :
– Vreugde
– Synchronisatie
– Oefening

Vreugde

Vreugde is de schittering te zien in de ogen van de persoon die blij is om bij jou te zijn! Een fijn en warm gevoel borrelt in je op. Het doet je goed! Vreugde is ook als je verdrietig bent, iemand zoekt je op en is blij om bij jou te zijn. Het is dan niet vrolijk maar wel vreugdevol! Het is de wederzijdse versterking van vreugde door de gezichtsuitdrukking en toon van de stem die communiceert: “ik ben blij om bij jou te zijn!”.

Synchronisatie

In onze trainingen bedoelen we met synchronisatie de afstemming op elkaar. Onze zoon was vijf jaar oud toen hij op zijn knie viel. Hij schreeuwde van de pijn. Ik weet nog dat ik zijn wond zag , dat ik hem vast pakte en meevoelde met zijn pijn. Ik hield hem stevig vast en zei :”o o wat erg, o wat erg!”. En dat is ook wat ik voelde, ik voelde een beetje van zijn pijn en ik leefde helemaal met hem mee!
Het mooie was dat hij zich zo begrepen en gesteund voelde dat hij na korte tijd de pijn was vergeten, al na 10 minuten, nadat we een pleister op zijn wond hadden geplakt, weer aan het spelen was. Dat is wat synchronisatie en meeleven doet! Synchronisatie is je zodanig afstemmen op de ander dat je beseft wat er door de ander heen gaat en dat je bijna kan voelen wat die ander voelt!

Synchroniseren gaat veel beter en sneller als we begrip hebben over de werking van ons brein, hoe stagnaties werken en hoe je die op kan heffen.
In onze trainingen geven we je eenvoudige uitleg over hoe ons brein werkt. We merken vaak dat mensen verrast zijn dat het brein veel eenvoudiger werkt dan zij dachten.

Oefening

Door te oefenen maken we onszelf bekwaam. Niet voor niets wordt gezegd: ‘oefening baart kunst’ en ‘de oefening is de moeder van de vaardigheid’. Daar maken we in onze trainingen dankbaar gebruik van. Een moeder traint het brein van de baby om contact te maken. Als het wat ouder is traint de moeder het kind om de woorden op de juiste manier uit te spreken. En zo leert het de vaardigheden die het later nodig heeft.
Dit doen we ook in onze trainingen, oefenen en oefenen. Na de training geven we je een boekje mee met oefeningen, zodat je je brein verder traint om het geleerde eigen te maken.

We oefenen vaak in groepjes van twee, soms observeren twee andere groepsleden wat er gebeurd. Daarna bespreken we de oefening. Wij doen de oefeningen steeds voor zodat je weet wat de bedoeling is en je brein dit kan kopiëren.

Kom in contact met ons

Wil je je aanmelden of heb je vragen?
Vul je gegevens in en we nemen contact met je op!

Stevensweg 83, 3319 AJ Dordrecht