Eendaagse training individueel

Heb je zin om meer te ontdekken over hoe je de relatie met jezelf en anderen naar een dieper level brengt?

Herken jij je in de volgende onderwerpen?:

Alleen gevoel, ook al heb je goede vrienden

Ik ben alleen goed genoeg als ik aardig doe

Wantrouwen naar mensen; vinden ze me echt de moeite waard?

Dat je soms jezelf het liefst verstopt of verlamt. Of dat je juist in discussie gaat met chaos en ruzie als gevolg

Ik snoep veel in mijn eentje, de zak chips is op voordat ik het door heb

Verlangen naar meer vreugde in mijn relaties

Verlangen naar wezenlijk contact, van hart tot hart, maar niet goed weten hoe dat te doen

Niet goed weten wie ik ben en wat bij mij past.

Bij deze training schrijf je in als individu. Het totaal aantal deelnemers is 8 à 12 personen. De oefeningen doe je altijd in kleine groepjes van maximaal 4 personen.

We verzorgen 4 trainingen van 2 dagen met elk een specifiek thema. Deze trainingen zijn los van elkaar te volgen. Ze benadrukken elk een specifiek relationeel thema. In de agenda kun je zien wanneer welke training wordt gegeven.

De thema’s van de 4 verschillende tweedaagse training:

I Jezelf begrijpen

Hoe ontwikkelen we zo gezond mogelijk van kind naar een volwassen persoon. Wat en vooral wie, hebben we daarvoor nodig? Wat zijn jouw specifieke karaktereigenschappen?
Begrip en waardering ontvangen en geven maakt deze training tot een vreugdevol samenzijn.

II De kracht van vreugde

In deze training richten we onze mindset op Vreugde. Vreugde=relatie=”ik ben blij om bij jou te zijn”. Onze cultuur is vaak gericht op prestatie, je bent wat je doet. 
We zijn gauw geneigd onze aandacht te richten op wat niet goed gaat en dat kan voelen als alsmaar tekort schieten.
De cultuur van Vreugde is anders gericht; Vreugde zoekt naar wie je bent. In deze training ontdek je wat er gebeurt als onze mindset gericht is op Vreugde, een totaal anders spoor.

III Relatiecircuits (de Aan/Uit knop in al je relaties)


Herken je dat je soms verbinding voelt met iemand en dat dat gevoel je ook zomaar kan ontglippen? Heb je moeite om verbondenheid te ervaren? Onze relatiecircuits spelen hierin een cruciale rol. In deze training maak je kennis met de relatiecircuits in je brein. Je ontdekt de Aan/Uitschakelaar. Je leert wat er nodig is om je circuits Aan te zetten wanneer ze uitvallen. 


IV Het Bezoek


Jezelf begrijpen en door de ander begrepen voelen, dat is het thema van deze training.
Dit lijkt zo eenvoudig, maar de praktijk wijst uit dat dit voor ons mensen een grote uitdaging is. In deze training krijg je inzichten in wat begrip relationeel met ons doet en hoe je dit tot stand brengt. Je gaat dit ook zelf ervaren door onze oefeningen.
We gaan bij elkaar ‘Op bezoek’. Wij doen dit zelf voor (zo uit ons leven gegrepen) waardoor je een beeld krijgt van dit bezoek. Deze training is voor de meeste mensen heel verrassend. Een veel gehoorde opmerking na afloop is: “Dit is de eerste keer dat ik me begrepen heb gevoeld”. Voor deze tweedaagse kun je je ook samen met een vriend of vriendin opgeven. Dat maakt deze training extra krachtig.

Wat maakt Vreugdeberg effectief?

Onze hersenen zijn bedoeld om verbinding te maken met de belangrijke mensen om ons heen. Om dit te doen moeten we een aantal relationele vaardigheden beheersen. Als we geluk hebben leren we dit tijdens onze opvoeding! Zo niet, dan zul je er veel meer moeite mee hebben om verbinding te maken en zal het gevolg zijn dat je te weinig vreugde en plezier kent!

“Vreugde is: ik ben blij om bij jou te zijn”

Jim Wilder

 

Ons gedachtegoed heeft een aantal vaardigden beschreven die je nodig hebt om emotioneel te groeien en te bloeien! In onze trainingen gaan we je die vaardigheden (alsnog) leren. Gelukkig kun je dit ook leren als de  opvoeding al voorbij is!

Vreugdeberg is gebaseerd op actuele  neurowetenschap. Het geeft ons inzicht  hoe we alsnog de relationele vaardigheden kunnen leren en toepassen.

Klik hier om meer te lezen..

Veelgestelde vragen

1. Kan ik overnachten op jullie locatie?

Ja dat kan. De kosten daarvoor zijn 50 euro per nacht. We hebben beperkte slaapgelegenheid. Bij aanmelding kun je dit aangeven.

2. Worden de kosten vergoed door de zorgverzekering?

Nee, zorgverzekeringen vergoeden geen activiteiten die onder persoonlijke ontwikkeling vallen.

3. Mag je je bij de Eendaagse training Individueel ook samen inschrijven, bijvoorbeeld met een vriend, vriendin of familielid?

Jazeker, dat we moedigen zelfs aan! Door dit samen te doen zul je merken dat het positieve effect wordt versterkt!

4. Hoe groot zijn de groepen?

De groepsgrootte is meestal rond de 10 personen. Bij de snuffelmiddag is dat maximaal 20.

Kom in contact met ons

Wil je je aanmelden of heb je vragen?
Vul je gegevens in en we nemen contact met je op!

Stevensweg 83, 3319 AJ Dordrecht

Hoe werkt het?

Inleiding

Om verbinding te voelen zijn drie ingrediënten van onmisbaar belang :
– Vreugde
– Synchronisatie
– Oefening

Vreugde

Vreugde is de schittering te zien in de ogen van de persoon die blij is om bij jou te zijn! Een fijn en warm gevoel borrelt in je op. Het doet je goed! Vreugde is ook als je verdrietig bent, iemand zoekt je op en is blij om bij jou te zijn. Het is dan niet vrolijk maar wel vreugdevol! Het is de wederzijdse versterking van vreugde door de gezichtsuitdrukking en toon van de stem die communiceert: “ik ben blij om bij jou te zijn!”.

Synchronisatie

In onze trainingen bedoelen we met synchronisatie de afstemming op elkaar. Onze zoon was vijf  jaar oud toen hij op zijn knie viel. Hij schreeuwde van de pijn. Ik weet nog dat ik zijn wond zag , dat ik hem vast pakte en meevoelde met zijn pijn. Ik hield hem stevig vast en zei :”o o wat erg, o wat erg!”. En dat is ook wat ik voelde, ik voelde een beetje van zijn pijn en ik leefde helemaal met hem mee!
Het mooie was dat hij zich zo begrepen en gesteund voelde dat+hij na korte tijd de pijn was vergeten, al na 10 minuten, nadat  we een pleister op zijn wond hadden geplakt, weer aan het spelen was. Dat is wat synchronisatie en meeleven doet!  Synchronisatie is je zodanig afstemmen op de ander dat je beseft wat er door de ander heen gaat en dat je bijna kan voelen wat die ander voelt!

Synchroniseren gaat veel beter en sneller als we begrip hebben over de werking van ons brein, hoe stagnaties werken en hoe je die op kan heffen.

In onze trainingen geven we je eenvoudige uitleg over hoe ons brein werkt. We merken vaak dat mensen verrast zijn dat het brein veel eenvoudiger werkt dan zij dachten.

Oefening

Door te oefenen maken we onszelf bekwaam.  Niet voor niets wordt gezegd: ‘oefening baart kunst’ en ‘de oefening is de moeder van de vaardigheid’. Daar maken we in onze trainingen dankbaar gebruik van.  Een moeder traint het brein van de baby om contact te maken. Als het wat ouder is traint de moeder het kind om de woorden op de juiste manier uit te spreken. En zo leert het de vaardigheden die het later nodig heeft.
Dit doen we ook in onze trainingen, oefenen en oefenen. Na de training geven we  je een boekje mee met oefeningen, zodat je je brein verder traint om het geleerde eigen te maken.

We oefenen  vaak in groepjes van twee, soms observeren twee andere groepsleden wat er gebeurd. Daarna bespreken we de oefening. Wij doen de oefeningen steeds voor zodat je weet wat de bedoeling is en je brein dit kan kopiëren.

Kom in contact met ons

Wil je je aanmelden of heb je vragen?
Vul je gegevens in en we nemen contact met je op!

Stevensweg 83, 3319 AJ Dordrecht