Ik ben blij om bij jou te zijn, jij bent blij om bij mij te zijn!

sep 15, 2020 | Relaties

“Ik ben blij om bij jou te zijn!
“Jij bent blij om bij mij te zijn!”

Jim Wilder

Ik weet nog dat ik deze zinnen voor het eerst hoorde in de trainingen van Lifemodel. Voor mij waren het betekenisloze termen. Mijn zin was meer deze: “Het is goed dat ik bij jou ben en dat jij bij mij bent”. Ik wist en besefte zeker dat ik andere mensen nodig had. Maar de bovenstaande zinnen gaven me een ongemakkelijk en opgelaten gevoel. Beetje klef klonk het eigenlijk, te dicht op mijn huid. Tijdens onze training in Amerika deed ik samen met Elly oefeningen die er op gericht waren het gevoel van hechting en verbinding te ontwikkelen. Voor Elly was dit een geschenk uit de hemel! Zolang wij getrouwd waren, gaf ze al aan dat zij regelmatig geen verbinding met mij kon voelen. Soms voelde ik even een diepere verbinding, maar als ik afgeleid werd verdween dat ook weer gauw en wist ik niet hoe ik de verbinding opnieuw kon maken. Het mooie van de oefeningen was dat er bij mij een besef ontwaakte over wat verbinding en hechting is. Toen ik na de eerste training in Amerika op bezoek ging bij mijn broer en schoonzus, kon ik voor het voor het eerst in mijn leven voelen: “Ik ben blij om bij jullie te zijn! en dat “Zij blij waren om bij mij te zijn!” Dit was hartverwarmend. Ik heb besloten dat ik daar meer van wil! Doordat ik mijn brein steeds blijf trainen, kan ik de vreugde makkelijker ervaren. Ik weet nu hoe ik verbinding kan maken.
Waar ik vroeger meer gericht was op “de drukte” en “de belasting” die onze kinderen en kleinkinderen met zich meebrachten kan ik nu, veel meer dan voorheen, genieten van een ontmoeting met hen.

Vreugdeberggedachtegoed:

Vreugde is …?

Vreugde is het zien van de schittering in de ogen van de persoon die blij is om bij jou te zijn! Een fijn en warm gevoel borrelt in je op. Er is iemand die blij is om bij jou te zijn, ongeacht hoe je je voelt. Het doet je goed! Vreugde is met iemand samenzijn, ook als je verdrietig bent. Dan voel je je niet vrolijk maar toch vreugdevol! Vreugde gaat specifiek om het relationele aspect. Het is de wederzijdse versterking van vreugde door de gezichtsuitdrukking en toon van de stem die communiceert: “Ik ben blij om bij jou te zijn!”. Dit gun ik iedereen! Dat gun ik jou!

Nieuwsgierig? Meer weten?
Kom naar onze Trainingen!

Volg ons op: 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *