Snuffelmiddag

Heb je zin om meer te ontdekken over hoe je de relatie met jezelf en anderen werkt? Kom naar onze kennismakings-workshop!

Wil je ook weten waarom jij:

Soms blokkeert in een gesprek?

De volgende dag opeens wel weet wat je had willen zeggen?

Je eenzaam kan voelen te midden van je vriendengroep?

Het gevoel hebt dat je er niet bij hoort?

Het gevoel hebt dat je alleen meetelt als je aardig doet?

Gelijk in een discussie belandt als jij je mening geeft?

Vaak het gevoel hebt dat je niet van waarde bent?

Niet goed weet wie je bent en wat bij je past?

Schrijf je dan in voor onze snuffelmiddag! Bij deze training neem je deel als individu. Deze middag is heel geschikt voor iedereen die iets meer wil weten.

In deze training krijg je uitleg over hoe jouw brein ontwikkeld is en wat je kan doen om je verder te ontwikkelen zodat je vrijer en luchtiger in het leven staat. Het totaal aantal deelnemers is ongeveer 20 personen.

In een ontspannen sfeer krijg je kennis aangereikt over onze vier Gouden Sleutels en hoe je deze toe kan passen. Aan de hand hiervan kan je bepalen of je, alleen of met je partner, één van onze andere trainingen wilt volgen. 

Wat maakt Vreugdeberg effectief?

Onze hersenen zijn bedoeld om verbinding te maken met de belangrijke mensen om ons heen. Om dit te doen moeten we een aantal relationele vaardigheden beheersen. Als we geluk hebben leren we dit tijdens onze opvoeding. Zo niet, dan zul je er meer moeite mee hebben om verbinding te maken en kan het gevolg zijn dat je te weinig vreugde en plezier kent.

“Vreugde is: ik ben blij om bij jou te zijn”

Jim Wilder

 

Ons gedachtegoed heeft een aantal vaardigden beschreven die je nodig hebt om emotioneel te groeien en te bloeien! In onze trainingen gaan we je die vaardigheden (alsnog) leren. Gelukkig kun je dit ook leren als de  opvoeding al voorbij is!

Vreugdeberg is gebaseerd op actuele neurowetenschap. Het geeft ons inzicht  hoe we alsnog de relationele vaardigheden kunnen leren en toepassen.

Klik hier om meer te lezen..

Veelgestelde vragen

1. Kan ik overnachten op jullie locatie?

Ja dat kan. De kosten daarvoor zijn 50 euro per nacht. We hebben beperkte slaapgelegenheid. Bij aanmelding kun je dit aangeven.

2. Worden de kosten vergoed door de zorgverzekering?

Nee, zorgverzekeringen vergoeden geen activiteiten die onder persoonlijke ontwikkeling vallen.

3. Mag je je bij de Eendaagse training Individueel ook samen inschrijven, bijvoorbeeld met een vriend, vriendin of familielid?

Jazeker, dat we moedigen zelfs aan! Door dit samen te doen zul je merken dat het positieve effect wordt versterkt!

4. Hoe groot zijn de groepen?

De groepsgrootte is meestal rond de 10 personen. Bij de snuffelmiddag is dat maximaal 20.

Kom in contact met ons

Wil je je aanmelden of heb je vragen?
Vul je gegevens in en we nemen contact met je op!

Stevensweg 83, 3319 AJ Dordrecht

Hoe werkt het?

De Basis

Om verbinding te voelen zijn drie ingrediënten van onmisbaar belang :
– Vreugde
– Synchronisatie
– Oefening

Vreugde

Vreugde is de schittering te zien in de ogen van de persoon die blij is om bij jou te zijn. Een fijn en warm gevoel borrelt in je op. Het doet je goed! Vreugde is ook als je verdrietig bent, iemand zoekt je op en is blij om bij jou te zijn. Het is dan niet vrolijk maar wel vreugdevol.

Synchronisatie

In onze trainingen bedoelen we met synchronisatie de afstemming op elkaar. Onze zoon was vijf  jaar oud toen hij op zijn knie viel. Hij schreeuwde van de pijn. Ik weet nog dat ik zijn wond zag en meevoelde met zijn pijn. Ik hield hem stevig vast en zei: ”o o wat erg!”. Het mooie was dat hij zich zo begrepen en gesteund voelde dat hij na korte tijd de pijn was vergeten en na 10 minuten weer aan het spelen was. Dat is wat synchronisatie en meeleven doet!  Synchronisatie is je zodanig afstemmen op de ander dat je beseft wat er door de ander heen gaat en dat je bijna kan voelen wat die ander voelt.

Synchroniseren gaat beter en sneller als we begrip hebben over de werking van ons brein, hoe stagnaties werken en hoe je die op kan heffen.

Oefening

Door te oefenen maken we onszelf bekwaam.  Niet voor niets wordt gezegd: ‘oefening baart kunst’ en: ‘de oefening is de moeder van de vaardigheid’. Een moeder traint het brein van de baby om contact te maken. Als het wat ouder is traint de moeder het kind om de woorden op de juiste manier uit te spreken. En zo leert het de vaardigheden die het later nodig heeft.

Dit doen we ook in onze trainingen, oefenen en oefenen. Na de training geven we  je een boekje mee met oefeningen, zodat je je brein verder traint om het geleerde eigen te maken.

We oefenen vaak in groepjes van twee, soms observeren twee andere groepsleden wat er gebeurd. Daarna bespreken we de oefening. Wij doen de oefeningen steeds voor zodat je weet wat de bedoeling is en je brein dit kan kopiëren.

Kom in contact met ons

Wil je je aanmelden of heb je vragen?
Vul je gegevens in en we nemen contact met je op!

Stevensweg 83, 3319 AJ Dordrecht