Wie ben ik? 

Waar ik zelf blij van word
geef ik heel graag ook aan jou door!

Over mij

Oké, ik geef het eerlijk toe, ik had kunnen weten dat mijn huwelijk niet makkelijk zou worden. Het begon mooi, ik was gek op Theo en kon eindeloos praten en lachen met hem; hij snapte mijn humor 😉 Maar zijn twijfel over onze relatie was minder leuk. We hadden een knipperlicht-relatie. Toch won onze liefde voor elkaar en we trouwden. Ons huwelijksleven was allesbehalve makkelijk; we konden niet met en niet zonder elkaar. Veel ruzies, eindeloos uitpraten en dan weer ruzie krijgen over hetzelfde onderwerp… om te gillen! Met anderen over mijn problemen praten durfde ik niet, ik schaamde me en voelde me falen. Scheiden was geen optie voor mij; ik had voor God en mensen mijn belofte van trouw aan hem gegeven, maar het was bijna niet meer te voorkomen.

Toch hulp gezocht bij relatietherapeuten, maar niemand kon echt duidelijk maken wat het probleem in onze relatie was. Theo voelde zich nooit echt begrepen, ik voelde me wel wat sterker worden, maar dat hielp niet veel voor ons huwelijk. Totdat we met het gedachtegoed van de Vreugdeberg kennismaakten; we konden ons er allebei in vinden en begrepen elkaar en onszelf.

 Ik was zo onder de indruk van deze kennis en praktische vaardigheden. Eindelijk snapte ik wat er in mijzelf gebeurde als ik weer eens overstuur was na een ruzie of lang stilzwijgen van Theo. Maar het meest hoopvolle vond ik dat er oefeningen waren die we konden doen waardoor mijn plezier in het leven en in mijn huwelijk weer terugkeerden. We hebben ons direct aangemeld voor de training in Amerika om meer van deze kennis en oefeningen te leren. En door het toepassen en doen van het geleerde kreeg ik waar ik zo naar verlangde; een liefdevolle relatie. Een huwelijk vol vreugdemomenten.
En dat is ook precies wat ik nodig had om ook andere koppels te helpen. Ik heb als therapeut al zoveel huwelijken zien stranden omdat ze elkaar in de loop van jaren waren kwijtgeraakt. Nu heb ik goed gereedschap in handen waarmee ik ze samen verder kan brengen

Wat er veranderd is?

We maken veel minder ruzie en hebben weer plezier in elkaar. Ik voel me gehoord, kan vertellen wat me bezig houdt, zonder dat er een oplossing aangedragen wordt waar ik niet op zit te wachten. Ik voel de liefde weer en dat is wederzijds. Over scheiden denk ik nooit meer!

Kortom; onze relatie is vervreugd!

Typisch Elly

– Voor mij is het heel belangrijk dat ik persoonlijk en transparant ben, daarom deel ik graag van mijn eigen ervaringen, mijn trials en errors.
– Ik hou van groepen mensen en geloof ook dat je veel van elkaar kan leren.
– Ik werk graag samen met mijn man, samen kunnen wij mensen super goed helpen omdat we elkaar zo aanvullen. Wanneer we trainingen geven, doen we dat dus ook samen.
– Ik ben niet probleemgericht. Ik richt me op het aanleren van nieuwe vaardigheden.
– Ik geloof in de kracht van ieder mens, ben heel nieuwsgierig naar jou en geniet ervan om samen met jou tijdens de training op te trekken.

Echt, het is mogelijk!!!

Ik ontmoet veel vrouwen die na een paar jaar huwelijk het gevoel krijgen dat er afstand ontstaat en niet weten hoe ze weer dichter bij elkaar kunnen komen. Ik merkte dit ook! Het plezier was eraf, de irritaties over kleine dingen namen toe en het voelde alsof we steeds meer langs elkaar heen gingen leven. Onze liefde was behoorlijk aan het opdrogen, ik ging me steeds meer aanpassen waardoor ik mezelf verloor en we op het randje van een scheiding balanceerden.

Maar ik geloof en heb dat ook zo ervaren dat dit zeker niet het einde hoeft te betekenen! Je kunt weer naar elkaar toegroeien, je moet alleen even leren hoe. Echt, het is weer mogelijk plezier te ervaren in je huwelijk en er beide weer voor te willen gaan. Ik zie dat bij onszelf én in mijn praktijk keer op keer gebeuren.

Als je me écht zou kennen, dan zou je weten dat:…

…ik het leuk vind als mijn vrienden en familie spontaan langskomen. Dan komt het zoals het
komt terwijl als ik het van te voren weet meer een gevoel heb dat ik van alles moet
regelen. En gewoon leuk dat je zin hebt om even langs te wippen!

…ik het heerlijk vind om met mijn blote handen in mijn tuin te wroeten. Niet dat ik zulke
groene vingers heb hoor, maar toch een soort verbondenheid met mijn boeren-
grootouders ervaar.

…ik 2 leuke zussen heb waar ik heel goed mee kan praten en lachen. Ik voel me thuis bij ze
en geliefd door hen. Sowieso ben ik een familiemens en geniet erg van onze
ontmoetingen.

…ik van kringlopen hou en er super van geniet als ik weer eens wat moois op de kop
getikt heb.

…ik erg van warmte hou en dat mijn houtkachel flink opgestookt wordt. Mijn buitenbadje,
een jacuzzi, staat ook standaard op 40 graden dus ik kan er elk moment in.

…ik wel graag in een vrijstaand huis woon met wat boerenland eromheen maar dat ik niet
meer buitenaf wil wonen. Dat heb ik vroeger wel gedaan, maar dat is me te eenzaam.

…ik in de kerk met mijn team twee keer per jaar een kledingbeurs organiseer en ik het super
vind om me dan in het zweet te werken. De opbrengst is altijd voor onze zendelingen en
de diaconie, 5000 euro op 1 dag is kicken.

…ik erg van zingen hou en het liefst een stem had die past in een blackgospel-choir.

Tweedaagse retraite

Heb je zin om je relatie te verdiepen? Meer hartscontact, meer vertrouwen, meer plezier en meer samen?

"In deze training heb ik ontdekt dat ik me meestal maar heel beperkt opende naar mijn vriendin. Het effect was dat zij zich ook een beetje afsloot voor mij. Ik heb ervaren dat als ik me actief open dat zij en ook andere mensen daar heel positief op reageren, en het veel leuker is!"

Henk

"Geweldige ontspannen sfeer om elkaar beter te leren kennen. Ik snap nu wat verbinding is, ik heb er zin in om dit in de praktijk te gaan toepassen."

Stefan

"Hart verwarmende dagen. Om in een ongedwongen situatie stil te staan bij deze aspecten van mijn relatie. Heerlijk ruimte voor kleinschalige contacten. Kortom een aanrader voor iedereen (jong en oud) die meer verbinding met anderen wil ervaren."

Maria

"Ik ervaar deze dagen als heel opbouwend. Ik kreeg veel handvaten en input om verder mee te kunnen! Ik raad je zeker aan dit te doen! Het is leuk, gezellig en heel erg leerzaam. Dus ga de uitdaging aan!"

Rick

Kom in contact met ons

Wil je je aanmelden of heb je vragen?
Vul je gegevens in en we nemen contact met je op!

Stevensweg 83, 3319 AJ Dordrecht