Ervaringsverhalen – Caroline & Rien

okt 31, 2022 | Ervaringsverhalen

Caroline en haar man Rien kwamen met Vreugdeberg in contact via een aanbod van hun kerk. “Je kon kiezen uit een serie van leuke trainingen en workshops. Verdeeld over 4 avonden was er om de week een sessie. Het grappige was dat mijn man en ik onafhankelijk van elkaar dachten: hee, die avonden met Vreugdeberg, dat is iets voor ons”.

Wat Caroline opviel was de humor waarmee oprichtster Elly, ondersteunt door haar man Theo, situaties uitspeelden. “Je kon echt zien en voelen dat zij zelf doorleeft hebben wat ze nu via Vreugdeberg aan anderen uitleggen. Geen kennis uit een boekje, maar open, eerlijk en kwetsbaar delen over hun eigen struggles en overwinningen. Dat vond ik krachtig”.

Herkenning
“We hadden een hele leuke diverse groep. De uitnodiging was zo gemaakt dat iedereen mee kon doen. Dus als stel, maar ook als collega’s, of als broers of zussen. Als koppel doe je bepaalde praktijkoefeningen samen, terwijl je onderdeel bent van een groepje. Dat is heel leuk en zorgt voor veel herkenning.

Eenvoud
“Hoewel het alweer drie jaar geleden is volgens mij, hebben onze kinderen het er nog over. Vanmorgen nog: Staan jullie lampjes wel aan?”. Caroline schiet in de lach. “Dat was ook een oefening. Eerst dacht ik: dit is te simpel voor woorden. Maar het werkte. Tijdens een van de avonden was de zaal donker gemaakt. Iedereen kreeg een fietslampje en zodra je je partner tegenkwam moest je op hem of haar schijnen. Een eenvoudige verbeelding van: ik zie jou, wij zijn even in verbinding”.

Waardering
Wat hebben Rien en Caroline meegenomen uit de training? Caroline denkt even na. “Dat zijn een aantal dingen. Maar een van de mooiste vond ik toch wel, dagelijks een waardering uitspreken. Dat hoeft helemaal niet iets groots te zijn. In tegendeel. Maar het doet zoveel. Als stel met in ons geval een druk gezin met vier kinderen is het zo makkelijk om weinig waardering uit te spreken. Of alleen de ‘verbeterpunten’ (lacht). Als je je daarvan bewust bent geworden is het simpel om dat te veranderen. Dat had ik nooit verwacht. Dat je relatie een boost geven eigenlijk zo eenvoudig kan zijn”.

Boek
Ondertussen hebben we onze kennis niet uit een boekje, maar wel in een boekje gestopt 😉 Het kwam uit in oktober 2022 en de reacties zijn heel goed. Zou je ‘Een leuk stel ‘willen bestellen? Dat kan via de webshop-pagina: klik hier

Volg ons op: 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *