Ervaringsverhalen – Jentiene

nov 1, 2022 | Ervaringsverhalen

“Het was gewoon een leuke dag met elkaar inzichten opdoen”, vertelt Jentiene (31). “Mijn man vond dat ook wel mooi. Geen therapiesessies met ‘moeilijk gegraaf’, maar een dagje praktisch bezig zijn. Toen we een uur onderweg waren flapte hij eruit in de groep: Wie kwam er nog meer met een beetje tegenzin? Zijn aanvankelijke lichte weerstand was omgedraaid naar enthousiasme!”.

Tweeling
Toen de eerste gezinsuitbreiding een tweeling bleek te zijn, brak er vier jaar geleden wel een tropentijd aan. “De kans is groot dat je als echtpaar langs elkaar heen gaat leven”, zegt Jentiene. “Dus toen zag ik de uitleg over het concept van Vreugdeberg. Naar keuze een dag, of een tweedaagse, op een leuke manier kijken naar jezelf, je partner en de relatie. En tips meenemen”.

Praktisch
Dat er meerdere koppels tegelijk aan de dag deelnamen, vond Jentiene een voordeel. “Er was veel vertrouwen en wederzijdse erkenning. Van een ander iets horen komt wel binnen, terwijl je als stel elkaar soms moeilijk uit kunt leggen wat je bedoelt. (lacht). En de oefeningen waren super praktisch.”

Oefenen
Eén van de leukste oefeningen vond Jentiene de ‘nieuwsgierige toerist’: “Je nodigt elkaar uit om in de fictieve stad van de ander op bezoek te gaan. De ander is de rondleider en vertelt wat er allemaal te zien is. Je ontdekt plekken bij de ander die je niet kende. Maar ook op een goede manier een grens communiceren. Deze metafoor hebben we nog regelmatig na die tijd met elkaar zitten bespreken. Dat vind ik ook een voordeel: je leert echt dingen die je meeneemt in je relatie. Weet je wat het is? Ik denk dat ieder stel die gaat trouwen of samenwonen een dag als deze zou moeten doen!”.

Ook je relatie(s) een boost geven met super praktische tips? Kijk eens naar onze eendaagse voor iedereen

 

 

Volg ons op: 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *