Eendaagse voor iedereen

Als je geen vaste partner hebt of een partner die niet meewil naar een training.

Kom naar onze eendaagse voor individuele personen

Heb je geen partner maar wil je graag groeien in je relaties met anderen? Wil jij ook weten waarom je:

Soms blokkeert in een gesprek?

De volgende dag opeens wel weet wat je had willen zeggen?

Je eenzaam kan voelen in je vriendengroep?

Het gevoel hebt dat je er niet bij hoort?

Het gevoel hebt dat je alleen meetelt als je aardig doet?

Die zak chips op is voor je het door hebt?

Gelijk in een discussie belandt als jij je mening geeft?

Vaak het gevoel hebt dat je niet van waarde bent?

Niet goed weet wie je bent en wat bij je past?

Kom dan naar onze training en leer:

• De werking van je brein (aan de hand van een eenvoudig model)
• Hoe verbinding en connectie werkt
• Hoe je “relatie doet” door voorbeelden van trainers (uit het leven gegrepen).
• Praktische tools om toe te passen in al je relaties.

Met als gevolg dat:
• Je sneller tot een positieve verbinding komt
• Je minder alleen voelt
• Je makkelijker verbinding behoudt ook al zie je mensen minder vaak dan je zou willen
• Je meer vreugde ervaart in je leven
• Je makkelijker in moeilijke situaties stand houdt
• Je meer waardering ontvangt en geeft

Deze trainingen omvat 1 dag waar we stilstaan bij de essentiële gewoontes van een gezonde relatie. We nemen je mee in de uitleg van de basisprincipes: hoe relatie werkt vanuit het perspectief van ons brein.

We werken met eenvoudige oefeningen (die we altijd zelf voordoen) zodat je herkent en gaat voelen waar de principes over gaan. Oefeningen die praktische handvaten zijn om ook thuis in je dagelijkse leven toe te passen.

Zie de agenda voor de data: https://www.vreugdeberg.nl/events/

PS:
Mensen voelen soms weerstand om een dergelijke training te doen omdat zij opzien tegen een groep. Soms denken ze dat je je hart en ziel moet blootleggen. Met nadruk zeggen we dat dit niet de bedoeling is. Persoonlijke dingen die in jouw leven spelen blijven bij jou.  In deze training gaat het veel meer over de principes hoe je verbindt en communiceert.

De groep blijkt juist steeds een grote steun te zijn. Deelnemers zeggen: “Ik voelde me zo gesteund en begrepen door andere deelnemers” en: ”Ik dacht vaak dat ik de enige was die met deze dingen zat, maar gelukkig zijn er meer! Wat een verademing”.

 

 

Wat maakt Vreugdeberg Academy effectief?

Onze hersenen zijn bedoeld om verbinding te maken met de belangrijke mensen om ons heen. Om dit te doen moeten we een aantal Relationele Vaardigheden beheersen. Als we geluk hebben leren we dit tijdens onze opvoeding! Zo niet, dan zul je er meer moeite mee hebben om verbinding te maken en kan het gevolg zijn dat je te weinig vreugde en plezier kent.

 

“Vreugde is: ik ben blij om bij jou te zijn”

Jim Wilder

Onze Gouden Sleutels beschrijven een aantal Vaardigden die je nodig hebt om emotioneel te groeien en bloeien. In onze trainingen gaan we je die vaardigheden (alsnog) leren. Gelukkig kun je dit ook leren als je opvoeding al voorbij is!

Vreugdeberg Academy is gebaseerd op de wetenschap hoe ons brein deze vaardigheden leert en toepast.

Klik hier om meer te lezen..

Veelgestelde vragen

1. Kan ik overnachten op jullie locatie?

Ja dat kan. De kosten daarvoor zijn 50 euro per nacht inclusief ontbijt. We hebben beperkte slaapgelegenheid. Bij aanmelding kun je dit aangeven.

2. Worden de kosten vergoed door de zorgverzekering?

Nee, zorgverzekeringen vergoeden geen activiteiten die onder persoonlijke ontwikkeling vallen.

3. Hoe groot zijn de groepen?

We doen deze training met een groep van maximaal  5 koppels.

Kom in contact met ons

Wil je je aanmelden of heb je vragen?
Vul je gegevens in en we nemen contact met je op!

Stevensweg 83, 3319 AJ Dordrecht

Hoe werkt het?

Inleiding

Om verbinding te voelen zijn drie ingrediënten van onmisbaar belang :
– Vreugde
– Synchronisatie
– Oefening

Vreugde

Vreugde is de schittering te zien in de ogen van de persoon die blij is om bij jou te zijn! Een fijn en warm gevoel borrelt in je op. Het doet je goed! Vreugde is ook als je verdrietig bent, iemand zoekt je op en is blij om bij jou te zijn. Het is dan niet vrolijk maar wel vreugdevol! Het is de wederzijdse versterking van vreugde door de gezichtsuitdrukking en toon van de stem die communiceert: “ik ben blij om bij jou te zijn!”.

Synchronisatie

In onze trainingen bedoelen we met synchronisatie de afstemming op elkaar. Onze zoon was vijf jaar oud toen hij op zijn knie viel. Hij schreeuwde van de pijn. Ik weet nog dat ik zijn wond zag , dat ik hem vast pakte en meevoelde met zijn pijn. Ik hield hem stevig vast en zei :”o o wat erg, o wat erg!”. En dat is ook wat ik voelde, ik voelde een beetje van zijn pijn en ik leefde helemaal met hem mee!
Het mooie was dat hij zich zo begrepen en gesteund voelde dat+hij na korte tijd de pijn was vergeten, al na 10 minuten, nadat we een pleister op zijn wond hadden geplakt, weer aan het spelen was. Dat is wat synchronisatie en meeleven doet! Synchronisatie is je zodanig afstemmen op de ander dat je beseft wat er door de ander heen gaat en dat je bijna kan voelen wat die ander voelt!

Synchroniseren gaat veel beter en sneller als we begrip hebben over de werking van ons brein, hoe stagnaties werken en hoe je die op kan heffen.
In onze trainingen geven we je eenvoudige uitleg over hoe ons brein werkt. We merken vaak dat mensen verrast zijn dat het brein veel eenvoudiger werkt dan zij dachten.

Oefening

Door te oefenen maken we onszelf bekwaam. Niet voor niets wordt gezegd: ‘oefening baart kunst’ en ‘de oefening is de moeder van de vaardigheid’. Daar maken we in onze trainingen dankbaar gebruik van. Een moeder traint het brein van de baby om contact te maken. Als het wat ouder is traint de moeder het kind om de woorden op de juiste manier uit te spreken. En zo leert het de vaardigheden die het later nodig heeft.
Dit doen we ook in onze trainingen, oefenen en oefenen. Na de training geven we je een boekje mee met oefeningen, zodat je je brein verder traint om het geleerde eigen te maken.

We oefenen vaak in groepjes van twee, soms observeren twee andere groepsleden wat er gebeurd. Daarna bespreken we de oefening. Wij doen de oefeningen steeds voor zodat je weet wat de bedoeling is en je brein dit kan kopiëren.

Kom in contact met ons

Wil je je aanmelden of heb je vragen?
Vul je gegevens in en we nemen contact met je op!

Stevensweg 83, 3319 AJ Dordrecht